PRZECIER TRUSKAWKOWY


PRZECIER TRUSKAWKOWY

Opis produktu

Produkt jest otrzymywany z owoców truskawki, które są podgrzewane, przecierane na sitach o wymiarach:

- przeciery aseptyczne: 0,5 mm ( bez ziaren ) i 2 mm (z ziarnami),

- przecier mrożony- 5 mm

Charakterystyka produktu:

Cechy organoleptyczne:

Barwa − czerwona


Smak, zapach − typowy dla przecieru truskawkowego bez obcych

posmaków i zapachów

Skład, Pochodzenie

Owoce truskawki z ziarnami lub bez ziaren, Polska

Materiał opakowaniowy:

Masa netto

Karton tekturowy

18 kg

Beczka metalowa/ karton + worek foliowy+ worek metalizowany

asept. beczka - 200 kg, karton – 20 kg

Warunki przechowywania :

Temperatura

poniżej -18 °C

Temperatura

poniżej +4°C

Temperatura

poniżej -18°C

Okres minimalnej trwałości:

24 miesiące

18 miesięcy

24 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:

Produkt spożywczy do ogólnego stosowania

przy produkcji jogurtów, lodów i dżemów dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat


PRZECIER TRUSKAWKOWY ZAGĘSZCZONY

Opis produktu

Produkt jest otrzymywany z truskawek które są podgrzewane,

przecierane na sitach o wymiarach 0,5 mm i zagęszczane do określonej zawartości ekstraktu.

Produkt konserwowany.

Charakterystyka produktu:

Cechy organoleptyczne:

Barwa − czerwona


Smak, zapach − typowy dla przecieru z truskawek bez obcych posmaków

i zapachów

Skład,

Pochodzenie

Truskawki, substancja konserwująca - sorbinian potasu 0,1%

Polska

Materiał opakowaniowy:

Masa netto

Beczka metalowa + worek foliowy + worek metalizowany


210 kg

Warunki przechowywania:


Temperatura poniżej +18 °C

Okres minimalnej trwałości:



3 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:

Produkt spożywczy do ogólnego stosowania

przy produkcji jogurtów, lodów i dżemów dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat