PRZECIER JABŁKOWY




PRZECIER JABŁKOWY

Opis produktu:

Produkt otrzymany z jabłek, które są podgrzewane, przecierane

na sitach o wymiarach 0,8 mm i rozlewany aseptycznie.

Charakterystyka produktu:

Cechy organoleptyczne:


Barwa - kremowa,

Smak, zapach - typowy dla przecieru z jabłek, bez obcych posmaków i zapachów

Skład,

Pochodzenie

Jabłka,

Polska

Materiał opakowaniowy:

Masa netto:

Beczka metalowa + worek foliowy+ worek metalizowany aseptyczny

200 kg lub 210 kg

Warunki przechowywania:

Temperatura poniżej +10°C

Okres minimalnej trwałości:

24 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:


Produkt spożywczy do ogólnego stosowania przy produkcji jogurtów, musów, marmolad i innych dla ogółu konsumentów z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat


PRZECIER JABŁKOWY ZAGĘSZCZONY

Opis produktu

Produkt jest otrzymywany z jabłek, które są podgrzewane, przecierane

na sitach o wymiarach 0,8 mm i zagęszczane do określonej zawartości

ekstraktu. Produkt z dodatkiem cukru, konserwowany.

Charakterystyka produktu:

Cechy organoleptyczne:


Barwa − bursztynowa

Smak, zapach − typowy dla przecieru z jabłek bez obcych posmaków i zapachów

Skład,

Pochodzenie

Jabłka, cukier 4%, substancja konserwująca - sorbinian potasu 0,1%

Polska

Materiał opakowaniowy:

Masa netto

Beczka metalowa + worek foliowy+ worek metalizowany

220 kg

Warunki przechowywania:

Temperatura poniżej +18 °C

Okres minimalnej trwałości:


3 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:


Produkt spożywczy do ogólnego stosowania

przy produkcji jogurtów, lodów i dżemów dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat