SOK Z PORZECZKI CZARNEJ ZAGĘSZCZONY


Opis produktu:

Produkt wytwarzany jest z porzeczek czarnych, z których wytłoczony sok poddawany jest pasteryzacji, filtracji oraz zagęszczany w celu usunięcia określonej ilości wody i aromatu

Charakterystyka produktu:


Smak − charakterystyczny dla soku z porzeczki czarnej

kwaśno- słodki, bez obcych posmaków.

Zapach − charakterystyczny dla soku z porzeczki czarnej,

osłabiony w wyniku oddzielenia aromatu,

bez zapachów obcych.

Barwa − ciemnoamarantowa

Klarowność − klarowny

Skład: Pochodzenie:

Owoce porzeczki czarnej,

Polska

Materiał opakowaniowy:


Opakowania nieaseptyczne

Cysterna lub beczka + worek foliowy

Warunki przechowywania


Temperatura poniżej +4 °C

Okres minimalnej trwałości:



24 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:


Produkt spożywczy do ogólnego stosowania

przy produkcji soków nektarów i napojów dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat