SOK GRUSZKOWY ZAGĘSZCZONY


Opis produktu:

Produkt wytwarzany jest z gruszek, z których wytłoczony sok poddawany jest pasteryzacji, filtracji oraz zagęszczany w celu usunięcia określonej ilości wody i aromatu

Charakterystyka produktu:


Smak − charakterystyczny dla soku gruszkowego: słodki,

bez obcych posmaków.

Zapach − charakterystyczny dla soku gruszkowego, osłabiony

w wyniku oddzielenia aromatu, bez zapachów obcych.

Barwa − złocisto-bursztynowa

Klarowność − klarowny lub klarowny z nieznaczną opalizacją.

Skład:

Pochodzenie:

Gruszki,

Polska

Materiał opakowaniowy:


Opakowania nieaseptyczne

Cysterna lub beczka + worek foliowy

Warunki przechowywania:


Temperatura poniżej +4 °C

Okres minimalnej trwałości:



24 miesiące

Przeznaczenie konsumenckie:

Produkt spożywczy do ogólnego stosowania

przy produkcji soków nektarów i napojów dla ogółu konsumentów

z wyjątkiem dzieci poniżej 3 lat